1. Du är här:
  2. Hem
  3. Branscher
  4. Kemi

Kemi

Branschen för kemi är känslig med tanke på all hantering av farliga kemikalier och liknande. Det ställer extra höga krav på ventiler inom branschen. Somas reglerventiler och avstängningsventiler håller de krav som ställs och används flitigt inom den kemiska industrin. Vi är ytterst noggranna i framtagning och utveckling av våra ventiler. De är anpassade utifrån design och material, allt för att klara de processkrav som ställs.

Somas levererar ett antal ventiler till den kemiska industrin, där de för det mesta används som regler- och styrda eller manuella avstängningsventiler. Bland dessa är det Somas kalottventiler som är mest förekommande bland reglerventilerna, medan vridspjällventiler och kulventiler representerar avstängningsventilerna.

Att klara de processkrav som ställs inom kemisk industri är en självklarhet för oss på Somas och
en naturlig del i vårt utvecklingsarbete. Våra ventiler tillverkas i rostfritt material, men kan även levereras i titan eller högnickellegeringar.


Branscher-Kemi-CTA1

Tillbehör till kemi-industrin

Även tillbehören till våra ventiler är noggrant utvecklade och anpassade utifrån industrins krav och miljöns välbefinnande.

För oss är hållbarhet en självklarhet!