1. Du är här:
  2. Hem
  3. Branscher
  4. Marin och varv

Marin och varv

Somas kan erbjuda ventiler som finns ombord på produkt- och kemikalietankers inom branschen för marin och varv.

Vad är viktigt för ventiler som finns ombord på produkt- och kemikalietankers inom marin- och varvsindustrin? Att ventilerna är så täta att lasternas innehåll inte blandas. I rörsystem för lastning och lossning av last passar Somas trippelexcentriska vridspjällsventil. Genom att kombinera oslagbar täthet med minimal förslitning av spjäll och säte, passar Somas ventiler perfekt.

Lastventiler

Vridspjällsventilen är den perfekta ventilen för branschen inom marin och varv. Tack vare ventilens säte av massivt rostfritt stål, passar den mycket bra som lastventil. Egenskaper som låg vikt, kort bygglängd, enkel manövrering och framför allt god täthet gör ventilerna till ett utmärkt alternativ för marina applikationer.

Lastventiler för vätskor

Som lastventil är vridspjällsventilen användbar för vätskor. Det metalliska sätet påverkas inte av höga strömningshastigheter och därför behåller ventilen sin täthet även efter mångårig användning. Vridspjällsventilen är den vanligaste typen av lastventil.
Produkt- och kemikalietankers inom marin och varv använder även Somas vridspjällsventiler i rörsystem för att fördela olika laster mellan de olika tankarna. Kulventiler levereras även för läckagekontroll.

Produktinformation

Somas vridspjällsventil erbjuder ett antal funktioner som specialanpassats för just branschen marin och varv.

  • Dimensioner DN 80 – DN 400
  • Tryckklasser PN10 – PN 25 och Class 150
  • Ventilhus för inspänning alternativt lug-utförande
  • Unik spjällgeometri som i kombination med det homogena metallsätet,
  • ger god täthet i enlighet med gällande bransch- och applikationskrav
  • För applikationer upp till 350° C

branscher-marinochvarv-cta1

Somas ger dig trygghet

För oss är trygghet och kontinuitet centrala faktorer i vår verksamhet. Vi är stolta över att vi idag är ledande inom utvecklingen av reglerventiler och vår ambition är att förbli så även i framtiden.

Intresserad av våra ventiler?