1. Du är här:
  2. Hem
  3. Branscher
  4. Olja och gas

Olja och gas

Inom olja- och gasindustrin är hög säkerhet mycket viktigt. Offshore applikationer utsätts ofta för tuffa förhållanden. Därför krävs både rätt material och korrekt säkerhetsdokumentation för att uppfylla de standarder som finns etablerade både nationellt och internationellt.

Internationella (ISO/IEC standarder) och europeiska standarder (CEN / CENELEC) utgör grunden för alla aktiviteter aktörer inom sektorn för olja och gas bedriver.
Baserat på ovan nämnda standarder är NORSOK en bra utgångspunkt för hur man ska uppnå de säkraste och mest ekonomiskt gynnsamma förutsättningarna när det gäller konstruktion och tillverkning av produkter som används inom branschen för olja och gas.
Här på Somas är vi sedan många år vana att tillhandahålla produkter både utifrån NORSOK och andra rådande standarder!

Ventiltyper inom branschen

Somas levererar flera olika ventiltyper till kunder som arbetar med olja och gas. Somas Kalottventiler används oftast för reglerapplikationer och våra vridspjäll– och kulventiler
lämpar sig bra för on/off.

Vår möjlighet att erbjuda produkter som möter de tuffa krav som finns för olja och gas branschen är en viktig del i vårt dagliga produktutvecklingsarbete.
Våra ventiler tillverkas i rostfritt syrafast material, men kan också tillhandahållas tillverkade i exempelvis titan, SMO och andra vanligt förekommande metallegeringar som finns i branschen.

Prata med oss om vad just ditt företag behöver så hjälper vi dig!


Branscher-Olja-och-Gas-CTA1

Somas fire safe ventiler

Somas Vridspjällventiler erbjuds i så kallat Fire safe utförande som lämpar sig ypperligt till applikationer inom branschen för olja och gas.

Har du några frågor?