Pappersbruk

Somas har tillverkat ventiler sedan mitten av 50-talet. Då handlade det om ventiler
och detaljer till papper- och cellulosaindustrin. Branschen och samarbetet med kunder har varit väldigt viktig för Somas och har till stor del format det traditionella ventil-programmet som kännetecknas av det rostfria syrafasta stålet för medieberörda delar.

Inom pappersbruk finns en rad olika applikationer där Somas ventiler passar utmärkt. Blåsventiler, ventiler till lutcirkulationer, ventiler för massaflöden i silerier och blekerier. Många applikationer kräver speciella ventilmaterial för att klara den korrosiva miljön. Somas har lösningar för dig både vad gäller design och material. Massabruk har också en kokkemikalieåtervinning som behöver kvalitetsventiler. Det finns även flera andra nödvändiga funktioner på ett massabruk så som avloppsrening och vattenintag. För dessa applikationer finns det lösningar med Somas ventiler.


Barnscher-papperochcellulosa-pappersbruk-CTA1

Hur används Somas ventiler

Alla Somas ventiltyper såsom kalottventil, vridspjällsventil och kulventil används på massabruk. Därför tillverkar vi våra ventiler i rostfria material som standard, men om du som kund önskar kan vi även leverera ventiler i titan eller högnickellegeringar.

Har du några frågor?