1. Du är här:
  2. Hem
  3. Jobba hos oss
  4. Möt några av våra medarbetare
  5. Chef Marknadskommunikation – Jessica Johnsson

Jessica Johnsson

Chef Marknadskommunikation

”Det gemensamma för oss här på Somas är att vi är nyfikna på framtiden och gör vårt jobb med en passion.”

Chef Marknadskommunikation – Jessica Johnsson

Hur länge har du jobbat på Somas?

Jag har jobbat på Somas sedan hösten 2015. Åren har gått fort kan jag konstatera när jag nu reflekterar över antal år som jag varit i Säffle.

Hur kom det sig att du började jobba här?

Jag hade hört talas om Somas och blev nyfiken på företaget. Jag var där och då mammaledig och bodde i Göteborg. Nästan lite av en slump känns det som så gav en spontanansökan en intervju, så småningom ett erbjudande om en tjänst och plötsligt byttes Göteborg mot Säffle.

Hur ser en ”typisk” arbetsdag ut för dig?

Den kan skilja sig åt väldigt mycket. Ibland involverad i stora projekt eller planering av mässor osv. Andra dagar kanske fokus ligger på skapande av annonser. Det som jag slås av i mitt arbete är att kommunikation aldrig är något man blir ”klar” med. Det går alltid att göra mer eller att bli bättre. På Somas består avdelningen Marknadskommunikation av totalt fem personer som tillsammans jobbar med allt från teknisk dokumentation, hemsida, planering inför mässor, annonser, nyhetsbrev, sociala medier osv.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Mixen av arbetsuppgifter passar mig utmärkt och är verkligen något jag uppskattar och gillar. Att ena dagen vara nere på djupet i något tekniskt för att i nästa sekund representera Somas i något nätverk.

Vad är den största utmaningen med ditt jobb?

Att veta vad mottagaren vill ha. Vad läsaren vill ha för information i den situation som den befinner sig i. Det är en svår utmaning (även om den är rolig) att ha ett ”utifrån och in” perspektiv på kommunikationen. Alltså skapa information för sin publik och inte enbart skapa utifrån vad vi på Somas vill berätta. En svår balans men förstås en stor del av charmen med mitt jobb.

Finns det något särskilt du gjort eller varit delaktig i på Somas som sticker ut lite extra?

Jag tycker att det mesta som jag gör är speciellt och roligt. Men jag har varit med och byggt Somas hemsida, även varit med i arbetet kring Intranät och bygga/införa det. Det har varit både utmanande och roligt!

Vad gillar du att göra på fritiden?

Jag tycker om att vara ute i skog och mark, gärna i sällskap med hårig, fyrfotad vän. Önskar att träning fanns högre upp på min ”gillar att göra på fritiden” men den träning som blir tycker jag väldigt mycket om. Det senaste påhittet från min sida är att jag försöker få ordning på armar och ben i något som ska likna karate.

Vilket råd skulle du ge någon som vill arbeta inom din bransch?

Först och främst skulle jag säga ”vår bransch är kul”. Den är spännande av anledning att det händer så mycket. Vi är dessutom aktiva inom en mängd olika branscher så vad som händer i den ena branschen skiljer sig åt från den andra. Det gemensamma för oss här på Somas är att vi är nyfikna på framtiden och gör vårt jobb med en passion. Det är något som jag uppskattar allra mest med att jobba här – alla fantastiska kollegor och det drivet som är framåt!

Vem är jag:

Namn: Jessica Johnsson
Titel: Chef Marknadskommunikation
Vem är jag: Två-barns mamma med rötter i Färgelanda, pluggade till Maskiningenjör vid högskolan i Trollhättan, flyttade till Göteborg direkt därefter. 2015 ledde vägarna (och kanske slumpen) till Säffle och anställning på Somas. Jag är svag för äventyr och drömmer ibland om pudersnö i alperna även om det just nu handlar mest om vardagliga äventyr så som att skotta snö eller att hinna i tid till hämtning av barn. Jag har en vision och tanke om att träna mer, men inser att min träning handlar mer om rehab träning än riktigt hårda gym-pass.


Daniel-Jansson-1x1

Konstruktör – Daniel Jansson

Erik-Djuvfeldt1x1

Säljare – Erik Djuvfeldt

Pia-Malm-1x1

Projektingenjör – Pia Malm

Jörgen-brunzell-1x1

Lackerare – Jörgen Brunzell

Jimmy-Grimberg1x1

IT – Jimmy Grimberg

Jobbahososs-mot-nagra-av-vara-medarbetare-sidor-CTA1

Nyfiken på ett jobb hos oss?

Det är tack vare våra medarbetare med olika erfarenheter, kunskapsområden och bakgrunder som gör Somas till det framgångsrika företag vi är idag. Undersök gärna vad det finns för möjligheter för dig att bli en del av vårt team.

Vill du veta mer om Somas?