Jimmy Grimberg

IT

”Det är viktigt att vara nyfiken, lyhörd och ödmjuk. IT-branschen befinner sig i ständig förändring och man bör aldrig se sig som fullärd.”

IT – Jimmy Grimberg

Hur länge har du jobbat på Somas?

Jag har jobbat på Somas sedan februari 2023.

Hur kom det sig att du började jobba här?

Jag har alltid varit intresserad av IT inom industri. Det var dags för mig att byta jobb, i samband med detta kom jag i kontakt med ett rekryteringsföretag som Somas anlitat för att hitta förstärkning till sin IT-avdelning. Det var den vägen en dialog startade och några månader senare blev jag anställd.

Hur ser en ”typisk” arbetsdag ut för dig?

Det är ofta en kombination av diverse möten och praktiskt arbete. Vad dessa moment sedan innebär kan variera väldigt mycket från dag till dag. Allt från att diskutera systemkrav för framtida investeringar/lösningar till att lösa mer akuta IT-problem som uppstår.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag får vara med och hjälpa mina kollegor i deras dagliga arbete, det är väldigt givande att lyckas lösa ett problem som underlättar någon annans vardag. Det är också skönt att ha lösningsorienterade och hjälpsamma kollegor omkring sig.

Vad är den största utmaningen med ditt jobb?

IT är en stödprocess, så jag behöver ha koll på verksamheten och de specifika problem jag ska vara med och lösa, men också helheten – En helhet som i sin tur är ett rörligt mål. Det är den största utmaningen, särskilt för mig som är så pass ”ny” på Somas.

Finns det något särskilt du gjort eller varit delaktig i på Somas som sticker ut lite extra?

Jag är involverad i Somas byte av affärssystem, inget som är gjort i en handvändning. Men roligt är det!

Vad gillar du att göra på fritiden?

Fritiden kretsar mycket kring familjen, men också musik. Jag spelar trummor i två band och lirar även ”hemma på kammaren”. Teknikintresserad som jag är har jag dessutom snöat in mig på gamla datorer och hemautomation, vilket jag tycker är jättekul men det är inte alltid så uppskattat av andra i hemmet (skrattar)

Vilket råd skulle du ge någon som vill arbeta inom din bransch?

Jag tror det är viktigt att vara nyfiken, lyhörd, och ödmjuk. IT-branschen är ständigt i förändring, och man bör aldrig se sig som fullärd.

Vem är jag:

Namn: Jimmy Grimberg
Titel: IT
Vem är jag: Teknikintresserad trummis, boende i Säffle med fru och barn.


Jessica-johansson1x1

Chef Marknadskommunikation – Jessica Johnsson

Daniel-Jansson-1x1

Konstruktör – Daniel Jansson

Erik-Djuvfeldt1x1

Säljare – Erik Djuvfeldt

Pia-Malm-1x1

Projektingenjör – Pia Malm

Jörgen-brunzell-1x1

Lackerare – Jörgen Brunzell

Jobbahososs-mot-nagra-av-vara-medarbetare-sidor-CTA1

Nyfiken på ett jobb hos oss?

Det är tack vare våra medarbetare med olika erfarenheter, kunskapsområden och bakgrunder som gör Somas till det framgångsrika företag vi är idag. Undersök gärna vad det finns för möjligheter för dig att bli en del av vårt team.

Vill du veta mer om Somas?