1. Du är här:
  2. Hem
  3. Jobba hos oss
  4. Möt några av våra medarbetare
  5. Projektingenjör – Pia Malm

Pia Malm

Projektingenjör

”Sök jobb på Somas, du kommer inte ångra dig!”

Projektingenjör -Pia Malm

Hur länge har du jobbat på Somas?

Jag har jobbat på Somas sedan sommaren 2023.

Hur kom det sig att du började jobba här?

Jag tycker om att jobba med försäljning och export. När jag såg att Somas sökte en person till min tjänst ansökte jag direkt. Det är ett attraktivt företag att jobba för med ett gott rykte, jag blev jätteglad när jag fick veta att fått jobbet!

Hur ser en ”typisk” arbetsdag ut för dig?

Som Projektingenjör på Somas Marknadsavdelning är jag med och förbereder större offerter för projekt till kunder över hela världen. Det kan handla om allt från en nybyggnation av en pappersmaskin till ett bruk i Frankrike till ett farttygsbygge i Kina. Det är många som behöver våra ventiler!

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är lärorikt och intressant. Jag uppskattar också de korta beslutsvägarna och att vara omgiven av trevliga kollegor som är så kunniga. Härlig stämning på kontoret samtidigt som arbetsmiljön är professionell. Det faktum att företaget är privatägt gör strukturen lite annorlunda jämfört med företag där ägarna sitter långt bort och/eller i andra länder. Entreprenadsandan är levande här, det gillar jag verkligen!

Vad är den största utmaningen med ditt jobb?

Eftersom jag fortfarande är så pass ny på jobbet är det att lära mig mer om våra produkters olika möjligheter, funktioner och användningsområden. På så sätt kan jag bättre hjälpa företaget på dess fortsatta väg framåt!

Finns det något särskilt du gjort eller varit delaktig i på Somas som sticker ut lite extra?

Jag är som sagt fortfarande väldigt ny, därför har jag inte hunnit med något särskilt riktigt än. Något som sticker ut är dock den trevliga miljön och alla välkomnande hjälpsamma kollegor, det är alltid nära till skratt.

Vad gillar du att göra på fritiden?

Jag spelar golf, renoverar mitt hus och har nyligen startat en kamp mot min vildvuxna trädgård. Jag tycker även om att laga mat till långa helgmiddagar med familj och vänner, gå på skogspromenader med min hund och att resa så ofta tid finns.

Vilket råd skulle du ge någon som vill arbeta inom din bransch?

Om du ser en tjänst på Somas som skulle kunna passa dig, sök den! Du kommer inte ångra dig.

Vem är jag:

Namn: Pia Malm
Titel: Projektingenjör
Vem är jag: Jag är uppväxt i Bengtsfors, svensk pappa och mamma från Nordirland. Jag flyttade hemifrån för att börja plugga och har sedan dess bott 27 år utomlands i olika länder. Flyttade hem till Bengtsfors för ca 5 år sedan, har varit deltidssnickare sedan dess och renoverat upp min farmors hus men nu är den karriären över 😊 Jag har tre barn och en otroligt charmig Jack Russell som hänger med överallt; tycker om att resa, spela golf, vara i skogen och trädgården och långa sköna helgmiddagar med vänner och familj och när jag har egentid nu på vintern häller jag upp ett glas vin, sätter på svensk jazz och lägger pussel 😂 !


Jessica-johansson1x1

Chef Marknadskommunikation – Jessica Johnsson

Daniel-Jansson-1x1

Konstruktör – Daniel Jansson

Erik-Djuvfeldt1x1

Säljare – Erik Djuvfeldt

Jörgen-brunzell-1x1

Lackerare – Jörgen Brunzell

Jimmy-Grimberg1x1

IT – Jimmy Grimberg

Jobbahososs-mot-nagra-av-vara-medarbetare-sidor-CTA1

Nyfiken på ett jobb hos oss?

Det är tack vare våra medarbetare med olika erfarenheter, kunskapsområden och bakgrunder som gör Somas till det framgångsrika företag vi är idag. Undersök gärna vad det finns för möjligheter för dig att bli en del av vårt team.

Vill du veta mer om Somas?