HVV

Somas HVV - För svåra applikationer

Inom papper och massa-industrin finns flera svåra applikationer där stora krav ställs på såväl pålitlighet som lätt underhåll. Media som blandas med diverse kemikalier samt snabbt växlande temperaturer kan resultera i att beläggning byggs upp som ofta har en negativ inverkan på en ventils prestanda.

Somas HVV är en specialanpassad version av vår kalottventil KVTW och är specifikt framtagen för att klara av såväl svartlut som annan media som kan orsaka igensättning. 

Vad utmärker HVV?

Det som gör Somas HVV unik är anpassningarna som gjorts av ventilens spindel, lager och säte.

  • Ventilspindeln är utrustad med en speciell förslutning av PTFE som förhindrar att media som exempelvis svartlut tränger in i ventilens lager.
  • Spindellagret försäkrar att ventilen kan röra sig fritt och agerar som en extra säkerhetsfunktion om media mot förmodan skulle läcka ut.
  • Säteskonstruktionen är optimerad för att hantera uppbyggnad av beläggning på ventilens kulsegment.

Kombinera detta med kalottventilens sedan tidigare väl etablerade och kända regleringsegenskaper så förstår du varför Somas HVV är ett självklart val för krävande applikationer!

Produktinformation

  • Dimensioner DN40/32-DN250
  • Tryckklasser PN10/16/25/40 och Class 150/300
  • Erbjuds i inspännings- alternativt flänsant utförande
  • Erbjuds både i korta och långa bygglängder
  • Klarar snabba tempratursväxlingar

SomBook®

Titta gärna närmare på SomBook® som är ett hjälpmedel för att göra rätt ventilval i olika användningsområden och industrier. Avsnittet om papper- och cellulosaindustrin tar upp typiska processavsnitt och de ventiler som Somas rekommenderar för varje installationspunkt. SomBook® innehåller även rekommendation av ventilval för varje typ av media.

Kontakta oss

Om du är intresserad av mer information om oss, våra produkter och tjänster, kontakta oss gärna via e-post, telefon, eller via formuläret nedan.

E-post: sales@somas.se
Tel: 0533-69 17 00

Rulla till toppen