Ledig tjänst

Applikationsingenjör

Är du en driven och strukturerad ingenjör som tycker om att arbeta med både teknik och människor?
Då kan denna tjänst vara något för dig!

Om verksamheten

Somas Instrument AB utvecklar, producerar och marknadsför regler- och avstängningsventiler tillverkade i rostfritt, syrafast stål till hela världen. Vi är idag drygt 180 medarbetare fördelade på sex orter i fem länder och finns representerade inom de flesta branscher. Somas som företag har en platt organisation som kännetecknas av kvalitet, närhet och hög servicegrad.

För oss är trygghet och kontinuitet centrala faktorer i vår verksamhet. Detta är något som vi lagt stor vikt vid under våra mer än 75 år i branschen och för oss ingår det som en naturlig del i våra kundrelationer. Vi är stolta över att vi idag är ledande inom utvecklingen av reglerventiler och vår ambition är att förbli så även i framtiden.

I takt med ökat behov av våra produkter och tjänster utökar vi nu vår försäljnings- och marknadsavdelning med en helt ny roll som applikationsingenjör. Är du en driven och strukturerad ingenjör som vill jobba med både teknik och människor? Då är det här rollen för dig!

Om rollen
I rollen som applikationsingenjör kommer du ingå i vårt Order & Projekt – team med kollegor inom orderadministration och projektledning. Du kommer framför allt verka som ett tekniskt säljstöd men också inneha ansvaret för samordning och utveckling av applikationskunskap inom affärssegmentet Papper & massa.

Inom ditt ansvarsområde ingår bland annat följande:

  • Genomföra och samordna omvärldsanalys med fokus på marknadstrender, konkurrentbevakning och teknikutveckling. Din och andras input bidrar till vår produktstrategi och beslut om kommande utvecklingsprojekt.
  • Agera säljstöd där du bidrar med dialog kring teknisk specifikation och ventilval för önskad process tillsammans med kund och våra säljare.
  • Utveckla och strukturera arbetssätt och dokumentation kring applikationskunskap för optimalt ventilval till olika processavsnitt.
  • Ansvara för vårt Applikationsverktyg SomBook (applikationshandbok för rätt ventilval).

Inom Somas tror vi på samarbete och att alla medarbetare ska få möjlighet att bidra både inom och utanför sin ordinarie roll. Tillsammans utvecklar vi din roll utefter dina erfarenheter.

Vem är du?

För att lyckas i den här rollen tror vi att du har en ingenjörsexamen och några års erfarenhet från arbete inom pappers/massaindustrin, kanske i en roll som maskiningenjör eller processingenjör.
Vi fäster stor vikt vid att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper.
För att vi ska bli en bra matchning bör du vara en social och lösningsfokuserad person med en stark drivkraft för att hjälpa kunder och bygga långsiktiga relationer. Detta i kombination med ett stort intresse för teknik och att få saker slutförda. Att vara lyhörd och anpassa ditt sätt att bemöta olika typer av människor kommer naturligt för dig.
Du har en god kommunikativ förmåga och förståelse för kunders krav och behov.

Då vi arbetar på en internationell marknad kräver tjänsten goda kunskaper i både svenska och engelska. Resor förekommer i tjänsten.

Vi erbjuder

Somas är en organisation som kännetecknas av god arbetsmiljö, hög servicegrad och kvalitet. Vi är stolta över våra produkter och våra kunniga kollegor och det arbete vi gör tillsammans.

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete med stort eget ansvar i en organisation med korta beslutsvägar. Vi erbjuder också en bra gemenskap med kompetenta kollegor i ett välskött företag. Du kommer att få kliva in i en ny roll på företaget men får givetvis en gedigen introduktion på olika avdelningar för att lära dig det du behöver om produkterna och bolaget.

Är du vår nya kollega?

Sök omedelbart! I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Technogarden.
Du fyller i och skickar in din ansökan här.
På grund av GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post för denna tjänst.
Vi arbetar med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.
För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Elina Petrakos som nås på
073-148 91 16 eller elina.petrakos@technogarden.se.

Sista ansökningsdag är 28 augusti.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Scroll to Top