Möt en av våra medarbetare

Möt några av våra medarbetare - Jessica Johnsson

Jessica Johnsson

Chef Marknadskommunikation

Jag tror att mycket kan lösas med bra kommunikation. Det gäller bara att förstå vem som behöver vilken information och när.

beskriv din roll på somas

Som chef på Somas marknadskommunikationsavdelning är jag aktiv inom mycket. Jag anser att kommunikation och information aldrig är något man blir färdig med. Det går alltid att göra mer och bli bättre. På Somas består marknadskommunikation av tre personer som alla tillsammans jobbar med allt från tekniska uppdateringar, planering inför mässor, annonser, nyhetsbrev, sociala medier osv.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Arbetsuppgifterna är väldigt olika och det är något jag uppskattar. Att ena dagen uppdatera teknisk dokumentation för att nästa morgon skriva nyhetsbrev som ska skickas ut till våra distributörer och kunder i världen.

hur kom det sig att du hamnade på somas?

Jag hade via min svärfar hört om företaget Somas ett flertal gånger, men det var först när jag var mammaledig och började fundera över min situation som jag faktiskt surfade in på somas.se. Jag gillade vad jag såg, kontaktade Somas och ett år senare så började jag på Somas. Flytten från lägenhet i Göteborg och en anställning på Emerson som chef över tekniska specialister, byttes mot hus i Säffle och tjänsten på Somas som chef över marknadskommunikation. Tacksam för att jag fick chansen och för att jag och min familj vågade ta steget.

Hur ser du på somas som företag?

Något som är genomgående och som jag ofta tänker på är hur trevliga, hjälpsamma och snälla alla är. För mig som ny var det något som verkligen hjälpte mig att trivas snabbt. Somas är en arbetsplats som är trygg med ett driv framåt att vilja växa och bli bättre på det vi redan gör väldigt bra. Den mentaliteten gillar jag skarpt.

Namn: Jessica Johnsson
Titel: Chef Marknadskommunikation
Vem är jag: Två-barns mamma med rötter i Färgelanda, pluggade till Maskiningenjör vid högskolan i Trollhättan, flyttade till Göteborg direkt därefter för anställning på Emerson och som nu landat i Säffle med man och barn. Jag är svag för äventyr och drömmer om pudersnö i alperna även om det just nu handlar mest om vardagliga äventyr, som att hinna i tid till hämtning på förskolan.

Rulla till toppen