Möt en av våra medarbetare

Möt några av våra medarbetare - Johan Johannesson

Johan Johannesson

CNC-operatör

Som CNC-operatör på SOMAS får jag utmanande arbeten och det är något jag uppskattar.

beskriv din roll på somas

Som CNC-operatör på 5-axlig svarv med drivna verktyg, är jag den som programmerar programmen som ska köras i CAM-programmet Gibbs. Jag ser till att detaljerna som körs håller rätt kvalitet med probning i maskinen med ”Renishaws inspection plus”-mätning. Jag håller även koll på en ABB-robot med ”vision system” och får även där programmera/trimma in olika positioneringar för roboten.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Som CNC-operatör på SOMAS får jag utmanande arbeten och det är något jag uppskattar. Det finns dessutom en variation på uppgifter, vilket gör det extra intressant. En bonus är också att jag får arbeta med ny och modern teknik.

hur kom det sig att du hamnade på somas?

Jag gjorde skolpraktik här på SOMAS och fick även möjlighet till sommarjobb. Jag trivdes bra och fick lära mig mycket under den här tiden. I samband med studenten sökte jag jobb på SOMAS och sedan dess har jag jobbat här.

Hur ser du på somas som företag?

SOMAS är ett företag som ständigt ägnar sig åt att förbättra sina produkter och stärka sina medarbetare. Kort och gott så ger SOMAS chans för mig som medarbetare att öka mina kunskaper.

Namn: Johan Johannesson
Titel: CNC-operatör
Vem är jag: Jag bor i Säffle med min sambo och hund och gillar att spendera tid med mina vänner och familj. Jag älskar resor, allt från skidresor i fjällen till värme på någon strand.

Scroll to Top