1. Du är här:
  2. Hem
  3. Aktuellt
  4. LDC och LDO
Tillbehör-Ställdon typ A-Låsenhet LDC och LDO

Somas LDC och LDO

Somas erbjuder sedan en tid tillbaka en låsanordning till våra ställdon. Detta är en produkt som har blivit mer och mer efterfrågad av våra kunder. Det kan ibland vara mycket viktigt att kunna låsa en ventil som hanterar farliga kemikalier eller liknande för att obehindrat kunna göra reparationer och skapa säkerhet för all personal som jobbar i samma område. Denna produkt är utvecklad i allra högsta grad med säkerhet i åtanke och följer ”säker bryt och lås”-standard.

Somas design och lösning

Servicechef Henrik Johansson berättar att just Somas design och lösning är unik och är utvecklad för att det ska vara enkelt att manövrera samtidigt som vi skapar optimal säkerhet. Ett exempel på användningsområde är under reparation och underhåll i mycket riskfyllda miljöer där dödsolyckor skett innan, här kan vi nu erbjuda en säker och trygg lösning som är okomplicerad och effektiv.

Vad som skiljer vår design från andra på marknaden är bland annat att:

Ett framgångsrikt projekt

Till ett stort projekt på ett pappers- och massabruk i Sverige valde man att använda vanlig reglerventil som en avstängningsventil och kunde med Somas lösning använda ventilen som en avstängningsventil. Det innebar kapad kostnad för kund då investeringen inte behövdes göras för två olika sorters ventiler.

Somas ställdon och låsenheter

Somas ställdon är konstruerade för att ge optimal funktion i både regler- och on/off-applikationer. Ställdon typ A är i första hand utvecklade och anpassade till Somas ventilsortiment men kan också användas på andra typer av ventiler med 90 graders rörelse. Låsanordningen är tillverkad i anodiserat aluminium, avtätad mot smuts, och enkel att både installera och använda. Den nya designen är mer anpassad för vibrationer jämfört med det äldre utförandet. Låsanordningen kan köpas som tillval direkt och installeras av Somas egen personal men det går även att köpa separat och kan då enkelt installeras av kund.

För låsning av ställdonet i stängt läge finns variant LDC. Låsenhet LDC erbjuds till Somas ställdon typ DA och SC och går att eftermontera på ställdon utan låsanordning.

För låsning av ställdonet i öppet läge finns variant LDO. Låsenhet LDO erbjuds till Somas ställdon typ DA och SO med dubbla cylindrar. Även denna produkt går att eftermontera på ställdon utan låsanordning.

Ledord för vår produkt är enkelhet, säkerhet och effektivitet.