Om Somas

VI ÄR LEDANDE INOM
UTVECKLING AV REGLERVENTILER

Somas Instrument AB utvecklar, producerar och marknadsför regler- och avstängningsventiler tillverkade i rostfritt, syrafast stål till hela världen. Vi finns idag representerade inom de flesta branscher och har representanter över hela världen.

Somas huvudkontor och verkstad finns i egna lokaler i Säffle. Det är ett familjeföretag med familjen Hägg som ägare. Peter Hägg är Verkställande Direktör och Lars Hägg är Inköp och logistikchef. Huvudkontoret hittar du längs E45 c:a
60 km söder om Karlstad. Med den placeringen har Somas många pappersbruk runt hörnet så som Nordic Paper, BillerudKorsnäs Gruvön och Stora Enso Skoghall.

Somas ger dig trygghet

För oss är trygghet och kontinuitet centrala faktorer i vår verksamhet. Detta är något som vi lagt stor vikt vid under våra mer än 75 år i branschen och för oss ingår det som en naturlig del i våra kundrelationer. Vi är stolta över att vi idag är ledande inom utvecklingen av reglerventiler och vår ambition är att förbli så även i framtiden.

Somas affärsidé

Vi utvecklar, tillverkar, och säljer kvalificerad industriarmatur, relaterade produkter samt tjänster för regler-, on/off och manuella applikationer.

Somas är ett familjeföretag med över 170 anställda. Huvudkontor och produktion ligger i Säffle.

Somas utveckling drivs av kundens behov. Arbetet drivs i nära samarbete med våra kunder.

Namnet Somas kommer av initialerna Sliperi Och Mekaniska Arbeten Säffle och grundades 1945.

Hållbarhet, trygghet och kontinuitet är centrala faktorer och ingår som en naturlig del i allt vi gör.

Läs mer kring vårt innehåll, varumärken och upphovsrättsskydd. Här finns även information gällande vår hemsida.

Somas har valt att följa standarder för kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Det är vi stolta över.

Vill du lära dig mer om Somas? Då kan du titta på våra företagsfilmer!

Har du några frågor?

Våra kunder är verksamma inom många olika branscher och inom varje bransch finns det en mängd olika applikationer, alla med sina specifika krav. Vi täcker såklart inte alla tänkbara områden men vi vet att våra produkter och lösningar är användbara inom många olika områden/branscher. Förutom våra egna Somas-kontor ute i världen, så finns det en stor mängd distributörer och servicepartners som gärna hjälper dig besvara frågor om Somas produkter och lösningar. Vi är säkra på att våra gemensamma erfarenheter skapar ett stort mervärde för dig som kund. Tveka inte, hör av dig till oss!

Rulla till toppen